Світові лідери запропонували метод боротьби з кібертероризмом

У Женеві (Швейцарія) планують створити Глобальний центр кібербезпеки. Його основна мета — створення безпечного та захищеного глобального кіберпростору.

Про це повідомляється на сайті Всесвітнього економічного форуму.

“Сьогодні на Всесвітньому економічному форумі оголошено про створення Глобального центру кібербезпеки, покликаного допомогти побудувати безпечний і захищений глобальний кіберпростір. Центр працюватиме в Женеві, Швейцарія, як автономна організація, що діє під покровительством Всесвітнього економічного форуму”, — йдеться в повідомленні.

На думку політиків, кіберзлочинність неможливо подолати самотужки. Тому новий центр має створити першу міжнародну платформу для урядів, компаній, фахівців і правоохоронних органів для вирішення цієї проблеми.

“Якщо ми хочемо запобігти настанню темних часів, нам слід наполегливіше працювати над тим, щоби досягнення і потенціал Четвертої промислової революції були у безпеці й під захистом на благо суспільства. Новий Глобальний центр кібербезпеки був створений як перша платформа для скорочення кібернетичних ризиків у світовому масштабі”, — наголошує Алоїз Звінггі, директор-розпорядник Всесвітнього економічного форуму і директор Глобального центру кібербезпеки.

За словами експертів, щорічні втрати світової економіки унаслідок дій кіберзлочинців можуть досягати 500 мільярдів доларів. Для порівняння, річний ВВП Швейцарії в 2017 році оцінюється в 659 мільярдів доларів.

Всесвітній економічний форум у Давосі визнав, що кіберзлочинність є одним з найбільш критичних глобальних ризиків. У відповідь на них Глобальний центр кібербезпеки надаватиме підтримку урядам і галузевим компаніям, що є учасниками форуму, для створення безпечнішого кіберпростору з використанням підходу, що передбачає залучення численних зацікавлених сторін.

0

Автор публікації

Офлайн 2 місяці

Ihor Romanets

0
Коментарі: 0Публікації: 202Реєстрація: 02-10-2017